Καφεκόπτες

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

E-mail Print

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΚΑΦΕΚΟΠΤΩΝ
ΓΟΥΝΑΡΗ 21- 23  ΠΕΙΡΑΙΑΣ  

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΚΑΦΕ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΕΦΚ (ειδικός φόρος κατανάλωσης)

7/12/2021

ΚΥΡΙΕ  ΥΠΟΥΡΓΕ       

Οι δραματικές αυξήσεις στον ωμό καφέ συνεχίζονται. θέατρο παραλόγου έχουν γίνει οι καθημερινές ανατιμήσεις.
Οι καφεκόπτες ,οι μικροί βιοτέχνες του χώρου και τα μικρομάγαζα  αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε .
Η αύξηση στον ωμό καφέ αγγίζει το 80%. Αύξηση που δεν μπορούμε να βάλουμε πλέον στο τελικό προϊόν, αφού είναι αδύνατον να την αντέξει ο καταναλωτής.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου ,αντέχουν και θα αντέξουν γιατί έχουν  τα αποθέματα τους, τα παλιά τους συμβόλαια ,με τις παλιές  τιμές.
Εκατοντάδες συνάδελφοι θα αναγκαστούν να κλείσουν . Μηνύματα  μας έρχονται από όλη την Ελλάδα. Πολλοί από εμάς δεν μπορούν να πληρώσουν στοιχειωδώς τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου.
Είναι ευθύνη   της κυβέρνησης να σκύψουν ΤΩΡΑ στο πρόβλημα ,να προστατέψουν τον κλάδο και τον καταναλωτή.
Πέντε περίπου χρόνια μετά την επίπονη επιβολή του Ε.Φ.Κ. στον καφέ στην χώρα μας, η οποία επέφερε σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο, αλλά και στρεβλώσεις στην αγορά, όπως την ανάπτυξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, κρίνουμε ως πληγέντες της κατάστασης αυτής, αφού λάβετε υπόψη και τις υπέρογκες συνεχείς αυξήσεις  στον  ωμό καφέ  οι οποίες  είναι εξοντωτικές, τόσο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, όσο και για το καταναλωτικό κοινό, να  αποδεχτείτε το αίτημα του κλάδου, και  να προβείτε άμεσα  στην κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στον καφέ, με σκοπό τουλάχιστον την άμβλυνση των ζητημάτων που έρχονται αντιμέτωπες  εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα οι ελληνικές επιχειρήσεις και κατ' επέκταση την προάσπιση της βιωσιμότητάς τους,   

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ  
ΤΟ Δ Σ