Καφεκόπτες

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

E-mail Print

ΠΑΓΩΜΑΤΑ ΤΙΜΩΝ – ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζοντας τις απόψεις του για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καταλήγει στο ότι η ακρίβεια είναι φυσικό επακόλουθο της μονοπωλιακής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά καθώς και της δεσπόζουσας θέσης που έχουν λίγες πολυεθνικές διαμορφώνοντας έτσι και την τιμολογιακή πολιτική.

Να σημειωθεί ότι διακινούν τα περισσότερα είδη τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης…!

Διαφημίζονται τελευταία (!!) και για δήθεν παγώματα τιμών κάποιων προϊόντων! Δεν μας αναφέρουν όμως αυτοί και τα παπαγαλάκια τους (με τα διαφημιστικά πακέτα και δώρα υπομάλης ) για τις αυξήσεις που έχουν δρομολογήσει και επιβάλει και καθημερινά γίνονται και επέρχονται στα περισσότερα προϊόντα τους καθώς και στα παγώματα που έχουν επιφέρει στους καταναλωτές.

Μιλούν για πάγωμα τιμών συρόμενοι πίσω από την προσπάθεια που κάνουν οι έλληνες βιοτέχνες για τη διατήρηση της ποιότητας και των τιμών σε προσιτά επίπεδα.

Εμείς οι έλληνες καφεκόπτες προσπαθώντας να διατηρήσουμε τις βιοτεχνίες μας και τις δουλειές μας, κόντρα στη συμπεριφορά των μεγάλων εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, ουσιαστικά δεν έχουμε επιβάλει καμία ανατίμηση, αντίθετα έχουμε απορροφήσει τα κόστη και τους κραδασμούς που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι.

Θεωρούμε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να μας παρακολουθούν και να συγκρίνουν την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων των ελλήνων καφεκοπτών σε σχέση με τα προϊόντα των αντίστοιχων πολυεθνικών. Είμαστε σίγουροι ότι από τις ψευτοπροσφορές των πολυεθνικών θα έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα ενισχύοντας τους έλληνες καφεκόπτες και βιοτέχνες αλλά και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, κόντρα σε πολιτικές που ασκούνται σε όφελος ολίγων.

Προτείνουμε:

Α) Βλέπετε διαφήμιση – κλείστε το χαζοκούτι.

Β) Ψάξτε την αγορά μόνοι σας…!

Γ) Προτιμάτε τους έλληνες βιοτέχνες και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου